Veel wintersporters met knieblessures

De wintersport zit er voor veel Nederlanders weer op. Afgelopen tijd kwamen de laatste vakantiegangers terug met als bijzonder moment de speciale gipsvlucht voor onfortuinlijke wintersporters. Op onze alarmcentrale hebben we ook dit jaar weer vele wintersporters mogen helpen. Een mooi moment terug te blikken op afgelopen wintersportseizoen. Hieronder de opvallende zaken!
 
Geen grote stijging en vooral knieblessures
Het was mooi weer op de piste en dat zorgde voor minder wintersportmeldingen. Waar we vorig jaar t.o.v. 2016/2017 een stijging zagen van 28%, zagen we dit jaar t.o.v. vorig jaar slechts een stijging van 11%. Vooral knieblessures, zoals verdraaide knieën, opgerekte of afgescheurde kruisbanden spanden de kroon. Gevolgd door beenbreuken en armletsel.
 
De meeste pechvogels waren te vinden in Duitsland. Oostenrijk en Frankrijk volgden. Daarnaast viel ons eerder in het seizoen al op dat er ook steeds meer wintersporters vertrekken naar Oost-Europa. De cijfers hiervan lees je in dit artikel.
Leeftijd skiërs
De meeste skiërs met pech waren tussen de 40 en 65 jaar. 65-plussers doen het beter op de ski’s, zij hadden beduidend minder pech. De jongste pechvogel die bij ons binnenkwam was slechts 1, de oudste 86 jaar.
 
Autopech
Veel Nederlanders vertrekken met de auto naar de wintersportgebieden. Helaas zit het niet altijd mee en kwamen veel Nederlanders met pech of schade te staan. Vooral rondom Antwerpen, Brussel en Winterberg kregen wij veel automeldingen. Daarbij spande motorstoring de kroon, gevolgd door accuproblemen en een lekke band. Bekijk hieronder de cijfers in onze infographic.
 
 
 
 

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder