Impact hoogwater Nederland

Nederland heeft momenteel te maken met wateroverlast. Op onze alarmcentrale zien wij een toename van 25% in telefonische meldingen. Deze stijging wordt veroorzaakt door meldingen als gevolg van regenwater, hoogwater en omhoogkomend grondwater. Al deze vormen van water geven meldingen zoals lekkages, ondergelopen kelders en schade als gevolg van geknapte (water)leidingen.

Harde wind

Naast water is er ook sprake van harde wind. Door storm Pia zijn vele bomen omgewaaid die in de soppige grond weinig weerstand konden bieden. Naast schade aan voertuigen en huizen, trekt een omvallende boom mogelijk (water)leidingen en kabels met zich mee. Ook dit resulteerde in meldingen op de alarmcentrale.

Verwachtingen komende dagen

Op dit moment lijkt de situatie in Nederland onder controle en beperkt de impact zich tot lokale overlast. Wij verwachten momenteel geen grootschalige noodsituaties.

 
Uiteraard hebben wij maatregelen getroffen voor het geval de impact onverhoopt groter van omvang wordt. Zo staan er mensen stand-by om bij te springen zodra dit nodig is en worden er maatregelen getroffen om een plotselinge toename aan meldingen in goede banen te leiden. Alles gericht op het zo adequaat en snel hulp te verlenen als mogelijk is.

Gevolgen melden

Heeft u te maken met schade door water? Lees wat u kan doen op de afbeelding hieronder. Voor meer informatie kunt u deze pagina van de brandweer raadplegen.

Een handige infographic van de brandweer over wat te doen bij stormschade en wateroverlast

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder