Steeds meer wintersporters naar Oost-Europa

Veel Nederlanders reizen deze winter af naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië voor een weekje sneeuwplezier. Naast deze populaire wintersportlanden zijn er natuurlijk nog meer landen waar je goed kunt skiën of snowboarden. Steeds vaker zien we wintersporters afreizen naar Oost-Europa voor sneeuwplezier aldaar.

Afgelopen jaren zien we op de alarmcentrale zowel automeldingen als reismeldingen vanuit Oost-Europa toenemen. Van 2017 op 2018 was er een stijging te zien van 42% (*zowel reis- als automeldingen). Ook dit jaar verwachten we weer een toename van het aantal meldingen uit Oost-Europa.

Toename aantal meldingen in de maanden december – april Oost-Europa, zowel auto- als reismeldingen.

Goedkoop alternatief
Wintersportlanden in Oost-Europa zijn een goedkoop alternatief voor de steeds duurder wordende wintersportlanden zoals Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Zo vind je volgens vakantiehuizen-zoekmachine HomeToGo het goedkoopste colaatje niet in Oostenrijk, maar in Bulgarije.

Taalbarrière geen issue
Als wintersporter kun je met een gerust hart afreizen naar Oost-Europa. Onze hulpverleners spreken vele verschillende talen. Dus mocht jou iets overkomen dan kunnen zij helpen met de hulpverlening in alle landen en in allerlei talen. De medische voorzieningen in die landen zijn wellicht minder luxe, in de basis is het goed geregeld. De hulpverleners op de alarmcentrale weten hoe zij de onfortuinlijke wintersporter op de best mogelijke wijze kunnen voorzien van medische zorg.

Ga jij dit jaar op wintersport? Lees dan onze handige wintersporttips op deze pagina.

Bekijk ook

Onze laatste berichten