Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij hebben lang getwijfeld of wij überhaupt wel iets moeten communiceren over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat u dit leest betekent dat wij hebben besloten het wel te doen. De reden daarvoor is dat wij hopen anderen te bewegen, motiveren of zelfs inspireren het ook te doen. Wij juichen maatschappelijk verantwoord ondernemen namelijk enorm toe. Wij vinden het alleen zo logisch dat wij het er eigenlijk niet vaak over hebben, behalve nu dan even.

VHD onderneemt verantwoordelijk en milieubewust. Wij realiseren ons dat dit belangrijk is en steeds belangrijker wordt in de toekomst. Bij ons zit dit in verschillende grotere en kleinere dingen.

Het uitdragen hiervan zit onder meer in:

Gezonde medewerkers

Het merendeel van onze medewerkers heeft een zittend beroep. Natuurlijk beschikken de medewerkers over ergonomische stoelen en zijn de medewerkers geïnstrueerd deze stoelen goed af te stellen voor een optimale werkhouding. Lichamelijke gezondheid is net zo belangrijk. Immers, een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Elke week verzorgen wij verschillende manden vol met vers fruit voor alle medewerkers, naast gezond nog lekker ook. Samen sporten hoort er inmiddels helemaal bij. Zo doen wij met een steeds grotere groep medewerkers mee aan de jaarlijkse IJsselloop in Deventer en staat voor 2018 de inrichting van een inpandige fitnessruimte op het programma.

Lees meer over VHD

Wij staan klaar voor onze werknemers

Wij vinden onze werknemers, inclusief de familieleden en omgeving van werknemers belangrijk. Dat gaat verder dan zaken als werk en loon. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ziekte, ongeval, ongeluk, financiële tegenslag, zieke familieleden, etc.. Onze medewerkers zetten zich elke dag in en doen hun werk zo goed mogelijk. Wanneer het dan even een keer tegen zit is het mooi wanneer wij als werkgever een handje kunnen helpen. Geen vastomlijnde procedures, kijken wat er nodig en gewenst is en bespreken wat we samen kunnen doen. Wij geloven dat wanneer iedereen zich inspant dit op de lange termijn het beste resultaat geeft.

Lees meer over VHD

VHD academy

Wij investeren veel tijd en geld in onze medewerkers door middel van opleiding en coachen. Hiervoor hebben wij onze eigen VHD academy. Met professionele trainers en opleiders zorgen wij ervoor dat medewerkers goed geëquipeerd zijn hun werk te doen. Daarnaast signaleren wij ontwikkelrichtingen en stimuleren wij medewerkers zichzelf en elkaar te stimuleren. Die ontwikkeling wordt ingevuld door zowel programma’s vanuit onze eigen academy of er wordt gebruik gemaakt van externe opleidingsinstituten. Lees meer over VHD

Voor iedereen kansen

Wij bieden de ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo organiseren wij regelmatig zogenaamde “speed date sessies”. Hierbij vragen wij onze werving en selectie partners bewust mensen die het niet lukt een baan te krijgen uit te nodigen. In de speed date sessies vertellen wij wat VHD doet, wat je moet willen om bij ons te werken en wat wij je gaan leren. Is er een wederzijdse klik en zien wij mogelijkheden dan gaan wij verder met deze mensen in gesprek en kijken wij hoe wij een goede plek voor ze kunnen vinden. Soms moet je net even verder kijken dan een cv of eerste indruk. Hoe mooi is het te zien dat wij hier geregeld enthousiaste en goede medewerkers uit weten te halen.

Wij blijven inzetten op de verdere verbetering van onze organisatie en onze omgeving.

Op deze pagina staan enkele voorbeelden waarmee we willen laten zien op welke manier wij ons gedragen. Want dat is het, menselijk gedrag. Wij blijven voortdurend werken aan verdere verbetering van onze organisatie en onze omgeving, daar hebben wij afgelopen jaren op ingezet en blijven wij de komende jaren gewoon op inzetten. Niet omdat het moet, maar omdat wij het normaal vinden.

Meer weten?

Bart
Berg

06-13280008

Mary
Damhoff

06-10311262

Jelte
Posthumus

06-53790720

Rushdie
Ramsoedh

06-23938045

Jan Willem
Stet

06-20204885