Maatschappelijk
verantwoord ondernemen

lees hier hoe vhd mvo werkt

maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij hebben lang getwijfeld of wij überhaupt wel iets moeten communiceren over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat u dit leest betekent dat wij hebben besloten het wel te doen. De reden daarvoor is dat wij hopen anderen te bewegen, motiveren of zelfs inspireren het ook te doen. Wij juichen maatschappelijk verantwoord ondernemen namelijk enorm toe. Wij vinden het alleen zo logisch dat wij het er eigenlijk niet vaak over hebben, behalve nu dan even.

VHD onderneemt verantwoordelijk en milieubewust. Wij realiseren ons dat dit belangrijk is en steeds belangrijker wordt in de toekomst. Bij ons zit dit in verschillende grotere en kleinere dingen.

Het uitdragen hiervan zit onder meer in:

In 2020 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand. Dit pand is volledig voorzien van duurzame LED-verlichting. Dat al deze verlichting wordt voorzien van groene stroom spreekt natuurlijk voor zich.

In ons wagenpark zijn alleen A & B label voertuigen toegestaan. Nog zuiniger is geen kilometers maken. Wij stimuleren thuiswerken voor alle medewerkers. Dat scheelt niet alleen kilometers, het biedt medewerkers ook een beter werk-privé balans. Bij het maken van bezoekafspraken met relaties wordt actief de afweging gemaakt of een conference call niet net zo effectief is.

Ondanks alle digitalisering worden er nog steeds de nodige post en pakketjes verstuurd. VHD is daarvoor samen gaan werken met Fietskoerier Deventer. Door de postbezorging niet per auto, maar per fiets te doen voorkomen wij onnodige uitstoot van fijnstof en CO2.

Het verouderde systeem voor klimaatbeheersing is vervangen door een vele malen efficiënter systeem. Met meer comfort voor de medewerkers en lagere energiekosten.

Servers staan 24/7 te draaien en zijn daarom echte stroomslurpers. Bij vervanging van apparatuur en installaties kijken wij nadrukkelijk naar de energiebelasting tijdens de levensduur. Bij de aanschaf van ons nieuw serverpark is niet voor de goedkoopste aanschafkosten gekozen. Er is bewust gekozen voor servers die nadrukkelijk minder energie verbruiken. Dat efficiëntere servers ook minder warmte afgeven wat minder koelcapaciteit vraagt is een mooie bonus.

VHD Academie

Wij investeren veel tijd en geld in onze medewerkers door middel van opleiding en coachen. Hiervoor hebben wij onze eigen VHD academy. Met professionele trainers en opleiders zorgen wij ervoor dat medewerkers goed geëquipeerd zijn hun werk te doen. Daarnaast signaleren wij ontwikkelrichtingen en stimuleren wij medewerkers zichzelf en elkaar te stimuleren. Die ontwikkeling wordt ingevuld door zowel programma’s vanuit onze eigen academy of er wordt gebruik gemaakt van externe opleidingsinstituten.

Op de afbeelding is te zien hoe medewerkers van de alarmcentrale van VHD zich in zetten om mensen in binnen- en buitenland vlot verder te helpen.

Wij staan klaar voor onze medewerkers

Wij investeren veel tijd en geld in onze medewerkers door middel van opleiding en coachen. Hiervoor hebben wij onze eigen VHD academy. Met professionele trainers en opleiders zorgen wij ervoor dat medewerkers goed geëquipeerd zijn hun werk te doen. Daarnaast signaleren wij ontwikkelrichtingen en stimuleren wij medewerkers zichzelf en elkaar te stimuleren. Die ontwikkeling wordt ingevuld door zowel programma’s vanuit onze eigen academy of er wordt gebruik gemaakt van externe opleidingsinstituten.

gezonde medewerkers

Het merendeel van onze medewerkers heeft een zittend beroep. Natuurlijk beschikken de medewerkers over ergonomische stoelen en zijn de medewerkers geïnstrueerd deze stoelen goed af te stellen voor een optimale werkhouding. Lichamelijke gezondheid is net zo belangrijk. Immers, een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Elke week verzorgen wij verschillende manden vol met vers fruit voor alle medewerkers, naast gezond nog lekker ook. Samen sporten hoort er inmiddels helemaal bij. Zo doen wij met een steeds grotere groep medewerkers mee aan de jaarlijkse IJsselloop in Deventer en heeft VHD een inpandige fitnessruimte, waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Voor iedereen kansen

Wij bieden de ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo organiseren wij regelmatig zogenaamde “speed date sessies”. Hierbij vragen wij onze werving en selectie partners bewust mensen die het niet lukt een baan te krijgen uit te nodigen. In de speed date sessies vertellen wij wat VHD doet, wat je moet willen om bij ons te werken en wat wij je gaan leren. Is er een wederzijdse klik en zien wij mogelijkheden dan gaan wij verder met deze mensen in gesprek en kijken wij hoe wij een goede plek voor ze kunnen vinden. Soms moet je net even verder kijken dan een cv of eerste indruk. Hoe mooi is het te zien dat wij hier geregeld enthousiaste en goede medewerkers uit weten te halen.

Op deze pagina staan enkele voorbeelden waarmee we willen laten zien op welke manier wij ons gedragen. Want dat is het, menselijk gedrag. Wij blijven voortdurend werken aan verdere verbetering van onze organisatie en onze omgeving, daar hebben wij afgelopen jaren op ingezet en blijven wij de komende jaren gewoon op inzetten. Niet omdat het moet, maar omdat wij het normaal vinden.

meer informatie?

Wilt u meer informatie over ons of over het uitbesteden van uw dienstverlening? Vul onderstaand formulier in en neem
vrijblijvend contact op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.