Terugblik op de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is voorbij. Het is nu twee weken geleden sinds het einde van deze vakantieperiode. Voor VHD zijn deze weken goed verlopen.

Op onze alarmcentrale hebben we gemerkt dat de tweede week van de voorjaarsvakantie aanzienlijk drukker was dan de eerste week. Onze afdeling Forecasting & Planning heeft hier ruim van tevoren rekening mee gehouden, waardoor de bezetting op de alarmcentrale goed was en onze hulpverleners effectief hulp konden bieden.

Statistieken medische dossiers

Dit jaar werden er ongeveer 30% minder medische dossiers aangemaakt dan in de voorjaarsvakantie van 2023.

Verreweg de meeste medische dossiers werden aangemaakt voor gevallen die plaatsvonden in Oostenrijk (65%). Daarna volgt Frankrijk met 15% en Italië met 10%.

Kale pistes

Een opvallende trend was het gebrek aan sneeuw op de pistes en het ongewoon warme weer voor deze tijd van het jaar. We ontvingen onder andere meldingen over beenblessures en -breuken, waaronder gebroken knieën en gescheurde kruisbanden. Gelukkig waren er verder relatief weinig bijzondere dossiers, wat resulteerde in een over het algemeen gebruikelijk verloop van de voorjaarsvakantieperiode.

Klaar voor de volgende vakantieperiode

We willen graag onze medewerkers bedanken voor hun voortdurende inzet, met een speciale dank voor hun bijdrage tijdens de voorjaarsvakantieperiode!

Wat er ook gebeurt, onze alarmcentrale staat 24/7 voor u klaar. We bereiden ons voor op de volgende vakantieperiode en kijken ernaar uit om ook dan onze hulp adequaat te kunnen verlenen!

Vacature-alert!

Maak jij graag voelbare impact en krijg je energie van het maken van nauwkeurige (capaciteits-)planningen? Word planner bij VHD!

Bekijk ook

Onze laatste berichten