De zomer in cijfers!

Alhoewel er in september nog veel Nederlanders op reis gaan, zit de zomer er voor de meeste Nederlanders nu echt op. In dit artikel blikken wij terug op afgelopen zomerseizoen. Het is een goed hoogseizoen geweest: vele mensen zijn door ons geholpen en hebben adequate hulp mogen ontvangen.

Reismeldingen
Over de hele wereld kwamen hulpvragen binnen. De reismeldingen kwamen veelal uit Spanje (15%), Frankrijk (12%) en Italië (7%). Buiten de EU spanden, net als vorig jaar, Turkije (5%), Indonesië (4%) en Verenigde Staten (4%) de kroon.

Automeldingen
Mensen met autoproblemen hadden vooral pech of schade in Duitsland (26%), Frankrijk (25%) en België (11%). Meest voorkomend pechoorzaak was daarbij een motorstoring (39%), banden, wielen of remmen (16%) en op een derde plaats kwamen de accu en startproblemen (13%).

Opvallende zaken
De meest opvallende zaken waren dit jaar de stijgende schade- en pechgevallen met campers en de toename in het aantal (ernstige) fietsongelukken in het buitenland.

– Campers
De toename in schade- en pechgevallen met campers toont ook dit jaar weer een stijgende lijn. Vorig zomer merkten we al een flinke toename in de schade- en pechgevallen met campers. Vorig jaar was er t.o.v. 2016 een stijging te zien van zo’n 58%, dit jaar t.o.v. 2017 een stijging van 26%. Lees het gehele bericht hier.

– Fietsongevallen
Ook het aantal fietsongevallen in het buitenland zagen wij toenemen. Waar het voorheen nog enkele fietsongevallen waren, is het afgelopen zomer gestegen tot tientallen (ernstige) fietsongevallen. Hierbij gaat het om de fietsongevallen waar ernstig letsel is opgelopen. De oorzaak ligt veelal aan het slechte wegdek in het buitenland, soms slechte conditie en slechte fietsuitrusting. We maken mensen er alert op dat goede fietsbeheersing-, uitrusting en een goede conditie belangrijk is. In het artikel lees je hier meer over.

Zie hieronder de zomer in cijfers:

Of bekijk hier de Factsheet zomer 2018.

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder