Steeds meer schadegevallen met campers

Afgelopen jaren constateren wij steeds meer schadegevallen met campers. In de eerste zeven maanden van dit jaar steeg het aantal schades ten opzichte van 2017 in diezelfde periode met 26 procent. Vorig jaar was er zelfs een stijging te zien van maar liefst 58%.

Veel impact bij pech of schade met camper
Wanneer iemand pech of schade heeft met een camper valt niet alleen het vervoer weg. Ook het vakantieverblijf, de camper zelf, is dan geregeld niet meer te gebruiken. Hierdoor is de impact van pech of schade met een camper op het vakantie plezier groter dan wanneer er pech met een personenauto is.

Campers geven een gevoel van vrijheid. U kunt immers staan en gaan waar u wilt. Campers komen dan ook geregeld op plekken waar weinig voorzieningen zijn, bijvoorbeeld in de ongerepte natuur. Het organiseren van hulp kan dan het geduld danig op de proef stellen. Wanneer u pech krijgt in het noorden van Lapland kan het uren, zo niet een hele dag, duren voordat hulp ter plaatse is.

De steeds groter wordende campers vergroten daarbij de uitdaging in de hulpverlening. Hulpdiensten die in staat zijn deze grote en zware voertuigen te assisteren zijn in het buitenland niet altijd even snel ter plaatse als dit bij een personenauto wel het geval is.

Neem rijlessen
Bij een grote camper is het aan te bevelen een aantal rijlessen te nemen. Zo kunt u zelfverzekerder op pad en weet u hoe u de camper goed kunt besturen. Daarnaast vergt een camper bij intensiever gebruik ook meer onderhoud. Zorg er daarom voor dat de camper voor elke reis goed nagekeken is. En zorg hoe dan ook voor een goede verzekering die helpt in geval van pech en schade. Zo kunt u met een gerust hart op pad en genieten van de vrijheid die campers bieden.

Pers:
Telegraaf
De Stentor
RTV Oost

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder