Voorjaarstips voor vastgoedbeheerders

Het voorjaar hangt in de lucht: veel zon en de temperaturen lopen op. Voor veel vastgoedbeheerders en facilitair beheerders het moment bij uitstek om het onderhoud aan uw pand(en) te plegen. Hieronder een aantal tips waar u op kunt letten:

1. Laat uw daken controleren na de vorstperiode.

Als de vorstperiode voorbij is, is het goed de daken te controleren op scheuren en deze scheuren direct te laten herstellen. Mocht er een voorjaarsstorm of -bui komen dan voorkomt u in ieder geval lekkages.

2. Reinig de gevel

Strooizout is hardnekkig, daarom is het van belang na de vorstperiode de gevel te laten reinigen.

3. Controleer uw hang- en sluitwerk

Door de temperatuurverschillen van afgelopen winter kan het hang- en sluitwerk broos worden. Controleer of deze nog voldoende functie hebben.

4. Voorbereiding op de warme dagen

Voordat de hitte echt begint, is het verstandig uw klimaatsysteem periodiek te laten controleren. Het voorjaar is hier het juiste moment voor.

Mocht er toch een strenge vorstperiode komen, controleer het dan nog eens om schade te beperken. Bekijk hier al onze tips zodat uw panden ook volgend herfst en winter goed doorkomen.

Bekijk ook

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm...

Onze laatste berichten

De vlag van Marokko. We leven enorm mee met hen die getroffen zijn door de aardbeving in september 2023.
Actueel

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm mee met de getroffenen in Marokko en al hun geliefden.

Lees verder