Voorbereid op vrieskou

Vanaf dit weekend gaan de temperaturen aanzienlijk dalen. ’s Nachts kunt u temperaturen onder het vriespunt verwachten en zelfs overdag blijft het kwik rond het vriespunt hangen. Naar verwachting zal dit koude weer volgende week nog enkele dagen aanhouden. Dit kan leiden tot bevroren autodeursloten en startproblemen.

Wij delen graag enkele tips om te voorkomen dat u niet kunt vertrekken:

1. Schakel alle randapparatuur uit bij het starten van de auto

De accu heeft het zwaar te verduren tijdens de kou. Zorg er daarom voor dat u tijdens het starten van de auto zoveel mogelijk randapparatuur (lampen/GPS/verwarming) uitschakelt. Zo wordt uw accu zo min mogelijk belast. Vergeet daarna, voordat u wegrijdt, niet alsnog uw lampen aan te zetten.

2. Zet de auto niet op de handrem bij parkeren

Zet de auto bij het parkeren niet op de handrem, maar in de versnelling. Een handrem kan namelijk vastvriezen. Als u een automaat rijdt: zet deze in de parkeerstand. Geen parkeerstand of elektronische handrem? Zet de auto in de Drive of achteruit.

3. Gebruik een slotontdooier als uw slot bevriest

Ondanks het smeren van uw autoslot kan het nog steeds bevriezen in koude temperaturen. Het is handig om zowel in uw auto als in uw huis een slotontdooier te bewaren. Als u deze niet bij de hand heeft, kunt u het slot verwarmen met een warme kruik of voorzichtig uw autosleutel verwarmen met een aansteker om het slot te ontdooien.

4. Gebruik een anti-ijsdeken

Om vertraging in de ochtend te voorkomen, kunt u uw voor- en achterruit bedekken met een anti-ijsdeken. Als u toch moet krabben, gebruik dan een ijskrabber en ruitontdooier om snel en effectief ijs te verwijderen.

Bekijk ook

Onze laatste berichten