Zomer 2019: Een terugblik in cijfers

Alhoewel de zomer nog niet helemaal voorbij is, zijn veel Nederlanders weer terug van vakantie. In dit artikel blikken wij alvast terug op afgelopen zomerseizoen. Het is een druk hoogseizoen geweest waar we veel mensen hebben mogen helpen. In dit artikel leest u de opvallende zaken en ziet u in de factsheet de zomer in cijfers!

Het drukste weekend op onze alarmcentrale was tot nu toe het weekend van 9 tot 12 augustus. Komend weekend kan dit nog overtreffen aangezien dan ook veel reizigers huiswaarts keren. Ook na komend weekend zal de vakantiedrukte nog even aanhouden, want ook steeds meer mensen genieten in september van een mooie vakantie. Al met al is de verwachting dat na komend weekend langzaam de drukte gaat afnemen. We kunnen dan terugkijken op een druk zomerseizoen met veel hulpvragen. Hieronder een overzicht van deze meldingen.

Meeste medische hulpvragen uit Spanje
Over de hele wereld kwamen medische hulpvragen binnen. Deze meldingen kwamen binnen de EU veelal uit Spanje (13%), Frankrijk (10%) en Italië (6%). Buiten de EU spant, net als vorig jaar, Turkije (8%) de kroon. Daar zien we overigens weer steeds meer reizigers naartoe vertrekken. Waar van 2016 op 2017 nog een flinke daling in het aantal meldingen te zien was: -27%, zagen we vorig jaar het aantal meldingen alweer toenemen met 21%. Dit jaar kregen we maar liefst 42% meer meldingen t.o.v. 2018 uit Turkije. Naast Turkije ontvingen we buiten de EU de meeste meldingen uit Indonesië (3%) en de Verenigde Staten (2,5%).

Meeste automeldingen uit Duitsland
De meeste automeldingen ontvingen we dit jaar uit Duitsland (26%), daarna volgen Frankrijk (25%) en België (11%). Meest voorkomend pechoorzaak was daarbij een motorstoring. Ook pechoorzaken als de lekke band en accu- en startproblemen kwamen veel voor.  

Uitval van vakantieverblijf
De grootste natuurhinder die reizigers ondervonden en daardoor hun vakantieverblijf moesten verlaten kwam door een overstroming (41%). Naast overstromingen moesten reizigers hun vakantieverblijf verlaten door storm en brand, maar aanzienlijk minder vaak: beide slechts 5%. Van 49% van de meldingen moesten reizigers om een andere reden het vakantieverblijf verlaten.

Opvallende zaken
Verder zijn er een aantal opvallende zaken te noemen deze zomer. Zo zagen wij de gevolgen van de populariteit van e-steps en zien we, zoals hierboven al genoemd, een toename in het aantal reizigers naar Turkije.

Of bekijk hier de Factsheet zomer 2019.

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder