Certificaten opnieuw verlengd: ITO en ISAE3402 type II

VHD ontving in juni en juli mooi nieuws: zowel het ISAE3402 type II certificaat als het ITO-certificaat zijn verlengd. Jaarlijks worden deze certificeringen onafhankelijk geauditeerd en wordt bepaald of de certificeringen mogen worden toegekend.

ISAE3402 type II
Met dit certificaat toont VHD aan dat de processen die opdrachtgevers aan ons uitbesteden op een kwalitatieve hoge en beheerste wijze worden uitgevoerd. Dit vanaf het eerste contact tot en met de rapportage en facturatie.

Voordat de certificering ISAE3402 type II toegekend wordt, krijgt de organisatie eerst de certificering ISAE3402 type I. Deze certificering laat zien dat je als bedrijf in staat bent de processen die opdrachtgevers uitbesteden op een hoge en beheerste wijze kan uitvoeren. Type II laat zien dat je dit ook daadwerkelijk doet.

ITO
ITO staat voor Instituut voor Telecom Organisatie en is oorspronkelijk opgericht om de kwaliteit van telefonische loketten te verbeteren. Er wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit en bereikbaarheid van de telefonische dienstverlening. Sinds 2006 is het keurmerk uitgebreid met een normenset voor e-mail. Om in aanmerking te komen voor het ITO-certificaat, wordt een minimale score aangehouden van 83,5%. VHD heeft dit wederom ruimschoots gehaald.

Bekijk ook

Onze laatste berichten