Tips
vastgoedonderhoud

Op deze pagina staan al onze tips voor vastgoedonderhoud voor het voor- en najaar.

voorjaar

Laat uw daken controleren na de vorstperiode

Als de vorstperiode voorbij is het goed daken te controleren op scheuren en deze scheuren te laten herstellen. Mocht er een voorjaarsstorm komen dan voorkomt u lekkages.

Reinig de gevel

Strooizout is hardnekkig, daarom is het van belang na de vorstperiode de gevel te reinigen.

 

Controleer uw zonwering

Controleer of uw zonwering geen schade heeft opgelopen, laat indien nodig, dit repareren.

Controleer het klimaatsysteem/airco

Voordat de hitte echt begint, laat uw klimaatsysteem periodiek controleren. Het voorjaar is hier het juiste moment voor.

Herfst- en wintertips

Dakgootbeschermers voorkomen verstoppingen

Verstoppingen van regenpijpen voorkomt u door dakgootbeschermers te laten plaatsen. De dakgootbeschermers voorkomen dat er vuil en blad in uw regenpijp terecht komen.

Alle buitenramen zonder barsten?

Voorafgaand aan (strenge) vorst is het belangrijk dat u de buitenramen controleert op barsten. Als het flink gaat vriezen kan een barst een flinke breuk veroorzaken, in het ergste geval kan de ruit zelfs kapot springen. Laat dit tijdig repareren of indien nodig vervangen.

 

Controleer de staat van de daken

Controleer voordat er storm of zwaar weer op komst is of er losliggende dakpannen of dakbedekking op het dak liggen die uw pand kunnen beschadigen. Ga en laat nooit iemand tijdens een storm, zwaar weer of sneeuw uw dak op i.v.m. valgevaar.

Droogloopmatten houden uw pand schoon

Leg droogloopmatten neer bij de ingang van uw pand. Zo voorkomt u dat er vuil en nattigheid naar binnen wordt gelopen. Dit scheelt u schoonmaak en onderhoud.

Controleer de rails van het automatische schuifhek

Heeft u een automatisch schuifhek rondom uw terrein? Door regelmatig te controleren of de rails vrij zijn van bladeren en vuil voorkomt u vervelende storingen. Bijv. dat het hek ’s ochtends vroeg niet open wil.

Ruim het buitenterrein op

Ruim het buitenterrein op voordat er storm uitbreekt. Losliggende objecten zoals (tuin)meubilair, containers losstaande reclameborden of losliggende dakpannen kunnen schade veroorzaken aan uw pand of geparkeerde auto’s.

Laat tijdig uw cv-installatie controleren

Laat minimaal eenmaal per jaar uw cv-installatie controleren door een expert. Zo blijft uw cv zuinig en vooral veilig werken. Uw cv wordt tijdens een controle volledig schoongemaakt en indien nodig opnieuw afgesteld. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties met koolmonoxide.

Controleer het klimaatsysteem/airco

Voordat de hitte echt begint, laat uw klimaatsysteem periodiek controleren. Het voorjaar is hier het juiste moment voor.

Zorg dat zonweringen dagelijks worden ingetrokken

Zorg ervoor dat alle zonweringen dagelijks worden ingetrokken. Mocht het in de avond/nacht/weekend gaan stormen, zijn uw zonweringen gespaard gebleven.

Planten op kantoor zuiveren de lucht

Ramen zullen in de herfst en winter vaak minder snel geopend worden, zorg er daarom voor dat er voldoende zuurstof aanwezig is. Dit is simpel op te lossen door (meer) planten aan te schaffen. De planten zorgen voor een betere luchtvochtigheid, een huiselijker sfeer en zuiveren de lucht.

Controleer of convectorkachels of heaters vrij staan

Zorg dat heaters en kachels geheel vrij staan en niet bedekt zijn. Hoe onschuldig het ook lijkt, de gevolgen kunnen groot zijn als er brand ontstaat.

 
Tochtstrips voorkomen verloren warmte

Door het plaatsen van tochtstrips voorkomt u dat kostbare warmte verloren gaat. Zeker in oude panden is dit een handige en eenvoudige oplossing om warmte binnen te houden.

Buitenkranen afsluiten

Er is nog geen strenge vorst op komst. Mocht dat het geval zijn, zorg er dan voor dat alle buitenkranen afgesloten zijn. Zo voorkomt u dat de waterleidingen bevriezen. Vorstperiode voorbij? Controleer dan eerst de koppelingen zodat lekkage wordt voorkomen voordat de waterdruk weer op de leiding komt te staan. 

Wees op tijd met het aanschaffen van strooizout

Zorg vroeg in het seizoen voor voldoende strooizout. Tijdens gladde perioden met vorst en sneeuw kunt u uw terrein goed begaanbaar houden en voorkomt u val- en glijpartijen.

VEEL PLEZIER EN EEN VEILIGE WINTERSPORT!