Onstuimig weer op komst

Komende dagen wordt het onstuimig in Nederland. Daarom hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet om eventuele schade te beperken.

Komende dagen wordt het onstuimig in Nederland. Er is veel wind en regen voorspelt. Mogelijk zelfs kans op storm. Voorzichtigheid is dus geboden. Daarom hebben wij voor u een aantal tips op een rijtje gezet om de schade te beperken. Let hierbij niet alleen op uzelf, maar ook op de mensen om u heen. 

In en om huis

1. Controleer of er losse spullen buiten staan die makkelijk wind vangen. Zet deze spullen binnen of zorg dat ze goed vastgebonden zijn.

Denk aan:

Afvalcontainers;
Plantenbakken;
Fietsen;
Tuinmeubelen;
Parasols;
Losstaande trampolines.

2. Bekijk voordat het weer losbarst of er losliggende dakpannen op het dak liggen en of de dakgoten leeg zijn.

Let op: doe dit niet tijdens het onstuimige weer.

3. SLUIT RAMEN, DEUREN EN DAKLICHTEN GOED AF.

4. Heeft u schade aan het dak? Ga tijdens het onstuimig weer niet het dak op.

5. Zet in geval van hagel uw auto binnen.

6. In geval van onweer BLIJF ZOVEEL MOGELIJK BINNEN EN HAAL STEKKERS UIT UW HUISHOUDELIJK APPARATUUR, COMPUTERS ETC..

7. Huisdieren kunnen vaak onvoorspelbaar reageren op onweer, zorg dat u uw huisdier binnenhoudt.

8. ZIJN UW BUREN OP VAKANTIE? CHECK DAN OF ER BIJ HEN LOSSE SPULLEN BUITEN STAAN DIE SCHADE KUNNEN VEROORZAKEN, ZET DEZE SPULLEN VAST OF BINNEN.

Geef uw buren een seintje dat hun huis stormproof is zodat zij met een gerust hart hun vakantie kunnen voortzetten.

Niet de weg op? Doe het niet!

Hoeft u rond het tijdstip van de geplande weersverwachting niet perse de weg op, stel dan uw reis uit totdat het ergste voorbij is. Gaat u de weg op tijdens de storm, of na (extreme) regen- of sneeuwval houdt dan rekening met aquaplaning en gladde wegen, pas uw rijgedrag hier op aan en pas op voor spoorvorming. Ga tijdens het onstuimige weer vooral niet met een lege aanhanger of caravan de weg op!

Gebouwen

9. Losliggende zaken?

Controleer of er om of aan het gebouw losliggende of loshangende zaken zijn die makkelijk wind vangen en zet deze goed vast of haal ze naar binnen. Denk hierbij aan vlaggen & vlaggenmasten, pallets, rolcontainers, zonweringen, etc..

10. Vergeet uw parkeerterrein niet.

Controleer of er op of rondom het parkeerterrein zaken liggen/staan die schade aan geparkeerde auto’s kunnen veroorzaken.

11. Help buren

Kijk ook naar naastgelegen bedrijven/gebouwen/winkels, wellicht zijn zij iets vergeten en kunt u hen daarop attenderen.

Deel dit bericht!

Uiteraard hopen we dat de schade beperkt blijft. Maar mocht het weer onverhoopt toch schade veroorzaken, schakel dan hulp in via uw verzekeraar, woningbouwcoöperatie of gebouwenbeheerder. Namens velen van hen is VHD 24/7 bereikbaar en kunnen we direct hulp inschakelen om de schade te verhelpen. Help uw collega’s en vrienden en deel dit bericht: