Voorjaarstips voor vastgoedbeheerders

Het voorjaar is begonnen: veel zon en de temperaturen lopen op. Voor veel vastgoedbeheerders en facilitair beheerders het moment bij uitstek om het onderhoud aan uw pand(en) te plegen.

Zachte winter, minder schade

Opnieuw is een strenge winter uitgebleven, waardoor de schade zeer waarschijnlijk beperkt is gebleven. Desalniettemin is het voorjaar het juiste moment te controleren of uw pand aan onderhoud toe is. We hebben voor u een aantal tips waar u op moet letten aan de start van het voorjaarsonderhoud!

1. Laat uw daken controleren na de vorstperiode.

Als de vorstperiode voorbij is, is het goed de daken te controleren op scheuren en deze scheuren direct te laten herstellen. Mocht er een voorjaarsstorm of -bui komen dan voorkomt u in ieder geval lekkages.

2. Reinig de gevel

Strooizout is hardnekkig, daarom is het van belang na de vorstperiode de gevel te laten reinigen.

3. Controleer uw hang- en sluitwerk

Door de temperatuurverschillen van afgelopen winter kan het hang- en sluitwerk broos worden. Controleer of deze nog voldoende functie hebben.

4. Voorbereiding op de warme dagen

Voordat de hitte echt begint, is het verstandig uw klimaatsysteem periodiek te laten controleren. Het voorjaar is hier het juiste moment voor.

Mocht er toch een strenge vorstperiode komen, controleer het dan nog eens om schade te beperken.

Meer weten over onze dienstverlening?

Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw reparatie en onderhouddiensten? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag de mogelijkheden!