Preventieve oplossing tegen grafitti

 

VHD biedt een totaaloplossing voor reparatie en technisch onderhoud aan gebouwen, bedrijven en woningen. Al het voorkomende schadeherstel, onderhoud en facilitaire diensten kunnen wij voor u verzorgen. Snel, vakkundig, tegen de gunstigste tarieven en door de beste partij.

Op ons servicecenter krijgen wij dagelijks veel onderhoudsmeldingen binnen. Van een lekke kraan tot een benodigde dak reparatie. De meldingen lopen erg uiteen. Hieronder een verhaal van één van onze hulpverleners en hoe haar hulp een preventieve oplossing kreeg.

Niks vervelender is als uw pand of gevel wordt beklad met graffiti. Toch zal bijna iedere winkelier het herkennen: Graffiti op het pand, of misschien wel bekladde zuilen of wanden in de winkel. Dit was ook het geval bij deze klus: het herstellen van een bekladde zuil in een winkel. De betreffende winkel verkoopt diverse stiften en pennen, veel mensen proberen deze nieuwe stiften en pennen eerst uit. Dit deden zij niet op het papiertje dat in het schap hing, maar op de zuil die in het gangpad stond. Met als gevolg na een tijdje een volgekladde zuil.

Inge, Hulpverlener Reparatie & Onderhoud: “Nadat de melding van het schoonmaken van de zuil voor de derde keer in één jaar binnenkwam, heb ik direct de teamleider geraadpleegd om het dit keer anders aan te pakken. Ik weet namelijk dat er een preventieve oplossing is, alleen is deze een stuk prijziger: het laten aanbrengen van een antigraffiti-coating op de zuil. Om deze reden is er de vorige twee keren gekozen de zuil schoon te maken. Deze schoonmaakkosten zijn aanzienlijk lager. Daarentegen gaat de opdrachtgever op den duur met de coating besparen op deze schoonmaakkosten, omdat de coating een langdurige bescherming biedt. Voordat ik onze leverancier inschakel leg ik de offerte en dit voorstel eerst voor aan de filiaalmanager en opdrachtgever. Daarbij heb ik uitgelegd waarom ik dit de beste oplossing vind.

Na een kleine aarzeling, het ging om een flinke investering, is de opdrachtgever akkoord gegaan. Diezelfde week konden we onze leverancier op pad sturen om de coating aan te brengen.

Na een halfjaar belde ik het filiaal nog eens om te horen hoe het ging met de nieuwe coating. Ze waren erg tevreden, soms waren er toch mensen die de zuil gebruikte als kladpaal, toch lukte dit niet goed en waren de pennen en stiftenstrepen makkelijk te verwijderen doordat de zuil is voorzien van deze speciale coating.

Deze oplossing was een relatief dure investering voor de opdrachtgever. Toch resulteert het in minder meldingen en heeft hij deze investering snel terugverdiend!”

Meer weten over onze diensten? Neem contact op!