31% minder reparatie- en onderhoudsmeldingen aan gebouwen door zacht weer

Het zachte weer in Nederland resulteert in fors minder meldingen in 2019 ten opzichte van 2018. Bij het service centrum van VHD waar de meldingen voor Reparatie & Onderhoud worden ontvangen was het aantal meldingen 31% lager.

Kou en met name vrieskou heeft een grote impact op gebouwen en woningen. Het verschil in temperatuur geeft extra stress op materialen die daardoor kunnen scheuren of knappen. Kou zorgt er ook voor dat verwarmingssystemen vol belast worden. Gesprongen waterleidingen en storingen aan CV ketels komen in die omstandigheden vaak voor. Toch blijkt, door waarschijnlijk het zachte weer van de afgelopen drie maanden, de schade beperkt te zijn gebleven.

Het verschil in de gemiddelde maandtemperatuur over de eerste 3 maanden tussen 2018 en 2019 is dan ook groot, zeker in de maanden februari en maart. Zie hieronder de verschillen:

Bron: www.weerstatistieken.nl

Totaaloplossing bij VHD
Met de totaaloplossing van VHD kunt u bij ons terecht met al uw reparatie & onderhoudsverzoeken. Bent u bij ons klant dan kunt u ook gebruik maken van onze online tool, daarin ziet u in één oogopslag al uw reparatie en onderhoudsverzoeken, facturen en meer. Lees meer over onze online tool op deze pagina. Interesse in onze diensten? Vraag de factsheet aan!