Wat te doen bij onweer

Vanavond en in het weekend kan het na een warme broeierige dag hard gaan onweren, dit kan gepaard gaan met (zware) regenbuien. Om de kans op schade zoveel mogelijk te beperken hebben wij een aantal tips voor u. Let hierbij niet alleen op uzelf, maar denk ook aan de mensen om u heen.

 • Probeer zoveel mogelijk elektrische apparaten uit te schakelen/stekkers eruit te halen. Kijk ook naar naastgelegen bedrijven/gebouwen/winkels, wellicht zijn zij iets vergeten en kunt u hen daarop attenderen.
 • Controleer of er om of aan het gebouw losliggende of loshangende zaken zijn die makkelijk wind vangen zoals:
  Vlaggen & vlaggenmasten;
  Pallets, rolcontainers, etc;
  Zonweringen.
 • Zorg dat de spullen op uw terrein goed vastgebonden zijn of haal ze naar binnen.
 • Sluit ramen, deuren en daklichten goed af.
 • Blijf tijdens onweer uit de buurt van ruiten, deze kunnen bij een blikseminslag in de buurt kapot springen.
 • Vermijd stromend water. Zorg dat u tijdens het onweer niet onder de douche of in bad gaat. De bliksem kan namelijk via de metalen leidingen binnenkomen. Het water geleidt en dan kan de kraan onder spanning komen te staan.
 • Huisdieren kunnen vaak onvoorspelbaar reageren op onweer, zorg dat u uw huisdier binnenhoudt.
 • Zijn uw buren deze week op vakantie of niet thuis? Check of ook bij hen elektrische apparaten zijn uitgeschakeld en stekkers eruit zijn. Gebruik tijdens het onweer alleen draadloze apparaten.
Reken op de hulp van de alarmcentrale

Aan het begin van de week hebben wij als alarmcentrale, zoals gebruikelijk, het weerbericht doorgenomen. Hierop is besloten extra capaciteit stand-by te zetten. Mocht het nodig zijn dan kan er opgeschaald worden om iedereen zo goed en snel als mogelijk van de juiste hulp te voorzien.

Uiteraard hopen we dat de schade beperkt blijft. Dus mocht het weer onverhoopt schade veroorzaken dan kunt u rekenen op onze hulp. Schakel de hulp in via uw verzekeraar, woningbouwcoöperatie of gebouwenbeheerder. Namens velen van hen is VHD 24/7 bereikbaar en kunnen we direct hulp inschakelen om de schade te beperken en/of te herstellen.

Houd de weersverwachting in de gaten:

Weeronline.nl – Meer weer in Deventer

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder