Videoverificatie: hoe werkt het?

Er zijn legio mogelijkheden om panden en terreinen goed te beveiligen. Daarvan is videoverificatie er één van. Videoverificatie is namelijk één van de snelste manieren van alarmopvolging. We bespreken in dit artikel de oplossing voor uw pand en terrein.

Hoe werkt het?

‘s Nachts wordt er bij uw pand ingebroken. De Particuliere Alarmcentrale (PAC) van VHD krijgt via het alarmpaneel of via de intelligentie in de camera direct een melding. Hiermee kan VHD via de camera‘s live meekijken op locatie en indien nodig de pré-alarm beelden terugkijken. Door deze snelle opvolging kan er direct een passende actie worden ondernomen en kan Live View worden ingezet.

Live View

VHD kan, afhankelijk van de situatie, Live View inschakelen. Met Live View kan de politie met de PAC meekijken en coördineren. Doordat de politie meekijkt kunnen zij een goede inschatting maken van de situatie ter plekke: Zijn er slachtoffers? Zijn de inbrekers of overvallers gewapend? Hoeveel zijn er? Etc.. Met deze informatie gaat de politie goed voorbereid op pad om de daders te pakken.

Slimme cameratechnologie

Door slimme cameratechnologie zijn er momenteel ook steeds meer mogelijkheden om voortijdig op een inbraak te reageren. Wanneer een indringer probeert het terrein te betreden signaleert de camera dit afwijkende patroon en stuurt dit signaal direct door naar de PAC van VHD. De PAC kijkt mee en kan op de indringer reageren door middel van het aansturen van luidsprekers en/of sirenes op het terrein. Wanneer dit geen effect heeft kan er alsnog Live View worden ingezet en de hulp van de politie worden gevraagd. Dit wordt veelal toegepast bij (tijdelijke) beveiliging van o.a. bouwplaatsen en zonneparken. Lees meer over deze beveiligingsoplossing in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van videoverificatie?

Met videoverificatie heeft u een snelle en gerichte opvolging, zo is politie-inzet gegarandeerd bij een reëel alarm. De politie behandelt deze noodsituatie met de hoogste urgentie (PRIO1). De kans dat indringers op heterdaad betrapt worden en gepakt kunnen worden, wordt vergroot door middel van livebeelden. Daarnaast wordt fysieke surveillance enkel ingezet wanneer de situatie daar om vraagt. Zo zijn er alleen nog zinvolle surveillanceritten. VHD biedt een landelijk dekkend netwerk aan van mobiele surveillance bedrijven ten behoeve van alarmopvolging.

Wilt u meer weten over videoverificatie door VHD. Laat het ons weten!

Bekijk ook

Onze laatste berichten