Tips voor reizen tijdens corona

Ga goed verzekerd op reis

Ga goed verzekerd op reis! Zo is het aan te raden medische kosten altijd mee te verzekeren op de reisverzekering. Medische kosten kunnen alleen worden meeverzekerd op de reisverzekering als er een geldige zorgverzekering is afgesloten. Zo voorkom je dat er hoge zorgkosten betaald moeten worden als je iets overkomt. Daarnaast zijn er een aantal verzekeringen die bv. de extra PCR-testen vergoeden die je moet afnemen als een land tijdens jouw verblijf onverhoopt van geel naar oranje schiet.

Check het reisadvies voordat je vertrekt

Bekijk voordat je vertrekt nog eens het reisadvies op de website van buitenlandse zaken. Meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Vaccinatiebewijs en/of negatieve test

Op onder andere healthcheckcenters.nl en spoedtest.nl kun je terecht voor PCR- en sneltesten incl. reiscertificaat. Vaccinatiebewijzen zijn voor vakanties tot 1 juli veelal niet afdoende. Een aantal landen maakt een uitzondering. Het wachten is vooral op het EU reispaspoort waar deze week druk over wordt vergaderd.

Bekijk ook de maatregelen ter plaatse

Zorg dat je op de hoogte bent van de maatregelen ter plaatse. Neem mondkapjes, desinfectiemiddel mee en houd voldoende afstand. Ook voor deze maatregelen kun je terecht op de site van buitenlandse zaken. Houd ook tijdens de reis de maatregelen in de gaten.

(Lichte) klachten, laat je testen

Krijg je tijdens je reis (milde) klachten laat je dan testen. Blijf in je vakantieverblijf en neem (indien nodig) contact op met de alarmcentrale. Zij kunnen je helpen met het vinden van een testlocatie en indien nodig met medische hulp. Indien je medische kosten hebt meeverzekerd worden eventuele kosten van een coronatest vergoedt. Je mag niet naar Nederland reizen wanneer je een positieve testuitslag hebt. Pas wanneer je 24 uur klachtenvrij bent, mag je weer reizen.

Let bij het boeken van een reis op de voorwaarden

Kijk bij het boeken van een vakantie goed naar de voorwaarden van bijv. de tickets. Zonder (hoge) kosten tickets kunnen wijzigen of annuleren is enorm belangrijk deze zomer. Soms zijn die tickets net iets duurder maar dat verdien je mogelijk snel terug en geeft bovendien een gerust gevoel. Ook is het raadzaam om je vakantie zoveel mogelijk bij één aanbieder te boeken zodat je één aanspreekpunt hebt die verantwoordelijk is voor je gehele reis.

Bekijk ook

Onze laatste berichten