Stormtips

De weersvoorspellingen geven voor donderdagmiddag 23 februari a.s. zware storm aan. In deze vakantieweek vragen zulke extreme weersomstandigheden om goed buurmanschap. Zijn uw buren op vakantie? Controleer dan of het ook in en om hun huis ‘stormproof’ is. Hoe u dat doet leest u in de preventietips hieronder.

In en om het huis

– Controleer of er losse spullen buiten staan die makkelijk wind vangen. Denk hierbij aan:

Afvalcontainers
Plantenbakken
Fietsen
Tuinmeubelen
Losstaande trampolines
– Zet de spullen binnen of zorg dat ze goed vastgebonden zijn.
– Sluit ramen, deuren en daklichten goed af.
– Bekijk voordat de storm losbarst of er losliggende dakpannen op het dak liggen
– Heeft u schade aan het dak ga dan tijdens de storm niet zelf het dak op. Laat dat aan de expert over!
– Zijn uw buren deze week op vakantie? Check dan ook of er bij hen losse spullen buiten staan die stormschade kunnen oplopen of veroorzaken en zet deze vast of binnen.
– Geef uw buren een seintje dat hun huis stormproof is zodat ze met een gerust hart hun vakantie kunnen voortzetten.

Gebouwen & winkels
– Controleer of er om of aan het gebouw losliggende of loshangende zaken zijn die makkelijk wind vangen zoals:

Vlaggen & vlaggenmasten
Pallets, rolcontainers, etc.
Zonweringen
– Zorg dat de spullen goed vastgebonden zijn of haal ze naar binnen.
– Controleer of er op of rondom het parkeerterrein zaken liggen/staan die schade aan geparkeerde auto’s kunnen veroorzaken.

De weg op
Volgens de verwachtingen bereikt de storm rond 17.00 uur zijn hoogtepunt. Hoeft u rond dit tijdstip niet perse de weg op, stel dan uw reis uit totdat de ergste storm voorbij is. Of vertrek voordat de storm het hevigst is. Gaat u de weg op houd dan rekening met zware windstoten (windsnelheden van 100 tot 130 km per uur) en pas uw rijgedrag hier op aan.

Schademeldingen
De VHD alarmcentrale houdt rekening met een toename van zo’n 30% aan schademeldingen als gevolg van de storm. Om deze verwachte toename in drukte goed op te kunnen vangen hebben we extra medewerkers paraat. Of het nu gaat om schade aan het voertuig, in en om het huis of gebouw, we staan 24×7 klaar voor hulp en advies. Uiteraard hopen we dat de schade beperkt blijft. Maar mocht de storm onverhoopt toch schade veroorzaken, schakel dan hulp in via uw verzekeraar, woningbouwcoöperatie of gebouwenbeheerder. Namens velen van hen is de VHD alarmcentrale 24/7bereikbaar en kunnen we direct hulp inschakelen om de schade te verhelpen.

Bekijk ook

Onze laatste berichten