NEN-EN 50518: Europese norm voor PAC’s

Adequate opvolging

Als EN-50518 gecertificeerde particuliere alarmcentrale (PAC vergunningsnummer 151) zorgt VHD voor een adequate opvolging van (urgente) meldingen op het gebied van inbraak, brandveiligheid, cameratoezicht (met live View), personenalarmering en voertuigbeveiliging. Daarnaast monitoren en detecteren de centralisten van VHD in de particuliere alarmcentrale ongewone situaties en volgen deze op.

NEN-EN 50518: Europese norm voor PAC’s

De Europese norm NEN-EN50518 ‘Monitoring en Alarmontvangstcentrales’, bevat eisen voor een operationele particuliere alarmcentrale. De norm bestaat uit drie verschillende onderdelen:

  • EN50518-1: Locatie- en constructie eisen. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van sluisdeuren, kogelwerend glas en aparte keuken voor de medewerkers in de meldkamer.
  • EN50518-2: Technische eisen. Bijvoorbeeld eisen aan veilige informatieoverdracht en voorzieningen bij calamiteiten, zoals stroomuitval.
  • EN50518-3: Procedures en eisen voor de werking. Bijvoorbeeld de acties die gevolgd worden bij een alarm en garanties die de alarmcentrale kan geven voor doormelding naar de meldkamer van de hulpdiensten.

Bekijk ook

Onze laatste berichten