5 tips om uw pand koel te houden

Het wordt warm deze week, heel warm! Daarom geven wij vijf handige tips/weetjes die uw pand koel houden.

Zet de airconditioning niet te hard aan
Natuurlijk zal de airconditioning een grote rol spelen in het koel houden van uw pand. Ondanks de tropische temperaturen is het verstandig de airco niet te hard aan te zetten. Dit kost (veel) meer energie en het is niet goed voor de gezondheid. Zo is de kans op verkoudheid groter omdat het verschil tussen binnen en buiten te groot wordt. Idealiter staat een airco maximaal 5 graden lager dan buiten.

Elektrische apparaten
Veel elektrische apparaten geven warmte af, zet ze (indien mogelijk) in een andere ruimte of schakel ze uit wanneer u de apparaten niet gebruikt. Dit scheelt naast warmte ook energie!

Ventilatoren
Een ventilator werkt volgens het principe dat bewegende lucht vocht van uw huid verdampt en koel(er) houdt. Daarom is een ventilator niet geschikt om een hele ruimte af te koelen. Een ventilator op het bureau is wel een optie. Let wel op, de ventilator is een elektrisch apparaat en geeft de nodige warmte af.

Luiken/zonwering/gordijnen
Natuurlijk is het beste de warmte zelf tegen te houden. Doe ’s ochtends direct de luiken/zonweringen of gordijnen dicht om de felle zon en warmte te weren. Vergeet deze niet ’s avonds weer open of omhoog te doen. Dit om te ventileren en om eventuele schade te voorkomen bij een plotselinge zomerse onweers- of regenbui.

Ventileer voldoende!
Zorg er wel voor, ondanks de warmte, dat de ruimtes voldoende worden geventileerd. Dit kunt u bijvoorbeeld doen om ramen (’s ochtends) tegenover elkaar open te zetten waardoor er een luchtstroom op gang komt. Zet, wanneer u de ramen open zet, de airco uit. Zo verspilt u geen energie.

Natuurlijk hopen we dat u ook kunt gaan genieten van het mooie weer en wensen wij u een mooie zomer toe!

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder