Vastzittende fietsen

Elke melding die wij binnenkrijgen wordt door ons altijd uitgebreid bekeken. Ook in de gevallen waarin hulp niet direct vergoed wordt denken wij graag met klanten mee en zo samen de juiste oplossing te vinden. Zo ook in onderstaande situatie.

Afgelopen zomer is een echtpaar van plan gezellig een dag te gaan fietsen met twee kennissen. De datum voor deze fietsafspraak is maanden geleden al vastgelegd. Bij aankomst op de fietsbestemming blijkt de man de fietsen niet van de fietsendrager te kunnen krijgen. De draaiknop van de fietsendrager wil niet meer los en de fietsen zitten vast op de fietsendrager. Wat nu?

De man belt ons op en legt zijn probleem uit, direct vermeldt hij erbij dat hij niet zeker weet of hij hier wel voor verzekerd is. Helaas is dit, heel formeel, niet het geval.

“TOCH WIL IK MENEER VOORZIEN VAN HULP!”

Samen met mijn collega bekijk ik of dit misschien onder de pechhulp van zijn auto valt, ook dit is niet het geval. Ondanks dat er nergens recht op is wil ik toch graag verder helpen. Ze willen immers met z’n vieren lekker kunnen gaan fietsen.

Samen met meneer kijk ik of er een hulpdienst in de buurt is. De dichtstbijzijnde hulpdienst zit op 15 minuten rijden. Dat zou een goede oplossing kunnen zijn!

Ik bel voor meneer de hulpdienst en vraag of zij deze meneer met de fietsendrager gratis kunnen helpen. De hulpdienst geeft het wel te willen maar dat het momenteel erg druk is. Daarom vraag ik of het mogelijk is dat meneer zelf even langskomt? Dat is akkoord. Ik bel meneer op en zeg dat hij bij de hulpdienst geholpen kan worden. Ook vertel ik aan hem dat dit geheel kosteloos is. Zo is het echtpaar voorzien van hulp en kunnen zij genieten van de geplande fietstocht. Natuurlijk was het ook erg prettig dat onze hulpdienst bereid was mee te helpen. Een 9+ maak je met elkaar!

Bekijk ook

Onze laatste berichten