Kersverse vader

Voor onze verkoopafdeling zijn wij op zoek naar een nieuwe teamleider. In maart zetten wij de vacature online en de sollicitaties komen binnen. Na een selectie besluiten we de eerste gesprekken te plannen. Wij nodigen diverse kandidaten uit om beter te leren kennen. Zo ook een sollicitant uit Deventer. Het eerste gesprek met hem verloopt erg goed en we besluiten hem uit te nodigen voor een tweede gesprek.

De dag voordat het tweede gesprek plaatsvindt ontvangt onze commercieel directeur een sms van de betreffende sollicitant: ‘Goedemiddag dhr. Koopman, ik wil middels deze weg even laten weten dat mijn vrouw vannacht zeer waarschijnlijk gaat bevallen. Ik kom morgenochtend wel ‘gewoon’ maar mocht ik er wat moe uitzien, dan weten jullie wat daarvan de reden is… Tot morgen!’ Uiteraard bieden wij aan dat de afspraak verzet kan worden, maar volgens de sollicitant is dat niet nodig. Hij heeft namelijk grote interesse in onze organisatie en wil graag zo snel mogelijk verder praten.

“NATUURLIJK LATEN WIJ DIT NIET ZOMAAR AAN ONS VOORBIJ GAAN.’’

Natuurlijk laten wij dit niet zomaar aan ons voorbij gaan. Die middag hebben wij dan ook een mooi cadeau gemaakt: een mooie blauwe badeend met een bijpassende felicitatiekaart!

De ochtend daarna hebben we om 09.00 uur met hem afgesproken, en -zoals belooft in zijn sms- is hij stipt op tijd voor zijn tweede sollicitatiegesprek. Bij binnenkomst excuseert hij zich, want hij heeft die nacht weinig geslapen, omdat hij gisteravond vader is geworden van een kerngezonde zoon! We feliciteren hem en geven hem het cadeau. Hij is erg verrast en stelt het erg op prijs dat wij met dit cadeau aankomen. Dat had hij niet verwacht! Beiden nog niet wetende wat de uitkomst van de gesprekken gaat worden. We bieden hem koffie aan en beginnen aan ons tweede gesprek. Wederom een erg interessant gesprek met op tafel: het badeendje!

Enkele weken later begint onze nieuwe teamleider aan zijn nieuwe baan bij VHD. Terugkijkend geeft hij aan dat hij het cadeautje en de persoonlijke aandacht als erg attent heeft ervaren en mede daardoor het gevoel kreeg dat VHD echt werk maakt van haar 9+-ambities.

 

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder