Een zorgeloze terugreis

Op onze afdeling autohulp binnenland krijgen wij dagelijks te maken met pech- en schademeldingen van automobilisten die stranden in Nederland. Een stranding is altijd erg vervelend voor de bestuurder en inzittenden. Wij schakelen dan ook snel de benodigde hulp in om hen zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Maar in sommige situaties is alleen de juiste hulp inschakelen niet genoeg. Daarom is het als hulpverlener goed om altijd uit te zoeken waar de bestuurder naar op weg is of wat de situatie is waarin de bestuurder en inzittenden zich bevinden. Zo kan altijd de beste oplossing gezocht worden.

Een ogenschijnlijk radeloze vrouw belt vanuit een ziekenhuis met een onduidelijk verhaal over autopech. Wat een rare plek om vandaan te bellen met autopech, denk ik bij mijzelf. Ze is duidelijk aangeslagen, dus ik probeer haar te kalmeren. Nadat ze iets rustiger is geworden blijkt dat ze niet belt voor haarzelf, maar voor haar man die onderweg is naar haar in het ziekenhuis. Haar man is onderweg over een obstakel gereden en vervolgens in de vangrail beland. Met zijn auto kan niet meer gereden worden. Ik vraag verder door. Wat blijkt? De vrouw is pas bevallen. De baby en de vrouw moesten na de bevalling helaas langer in het ziekenhuis blijven.

De man was samen met de twee andere kinderen van het echtpaar onderweg naar zijn vrouw en baby in het ziekenhuis toen het ongeluk gebeurde. Gelukkig zijn zij er allemaal heelhuids vanaf gekomen. Wel is de man zo geschrokken dat hij niet zelf belt en ook niet bereikbaar is. Er is inmiddels hulp onderweg om de man met twee kinderen op te halen en naar het ziekenhuis te brengen. Daar zouden ze met z’n vijven na lange tijd weer samen zijn. Eind goed, al goed, zou je denken.

De vrouw vertelt mij, nog steeds erg in de war, dat zij en de baby die dag waarschijnlijk ontslagen worden uit het ziekenhuis en dat ze niet weet hoe ze nu thuis moet komen samen met haar man en 3 kinderen. Ik vertel mevrouw dat ik het voor haar ga oplossen. Ik beëindig het gesprek en ga direct voor deze mensen aan de slag.

“IK ZET ALLES OP ALLES OM DIT GEZIN SAMEN NAAR HUIS TE LATEN GAAN!”

Ik zet alles op alles om dit gezin samen naar huis te laten gaan. Het lukt een vervangende auto te regelen waar het hele gezin, met 2 Maxi Cosi’s, een kinderstoel en de nodige bagage, goed in passen. Hierdoor kunnen zij als nieuwbakken gezin samen naar huis, waar zij zo lang naar hebben uitgekeken.

Bekijk ook

Onze laatste berichten