Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Marokko die direct de gevolgen van deze heftige aardbeving meemaken, en naar alle mensen, binnen of buiten Marokko, die indirect getroffen zijn en nu in onzekerheid leven.

Meldingen op de alarmcentrale

Als alarmcentrale voor verschillende verzekeraars hebben wij momenteel 15 meldingen ontvangen uit Marokko die gerelateerd zijn aan de ramp. Hierbij zijn gelukkig geen meldingen waarbij er sprake is van letsel. Naast de meldingen zijn er verontrustte mensen die informatie willen hebben. Deze mensen bieden wij een luisterend oor en verwijzen op dit moment door naar Buitenlandse Zaken en/of de reisorganisatie als dat van toepassing is.

Impact van de ramp

Gisteravond rond 23:00 Nederlandse tijd werd het land opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter.

Nu – minder dan een dag later – is bij daglicht duidelijk te zien wat deze zware aardbeving voor leed en verdriet heeft aangericht. Onze centralisten doen er alles aan om hulpbehoevenden zo goed mogelijk te helpen.

Doneer ook

Voelt u de behoefte om iets te doen? Het Rode Kruis heeft Giro 6868 geopend om slachtoffers te steunen.

Bekijk ook

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm...

Onze laatste berichten

De vlag van Marokko. We leven enorm mee met hen die getroffen zijn door de aardbeving in september 2023.
Actueel

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm mee met de getroffenen in Marokko en al hun geliefden.

Lees verder