VHD bouwt het grootste overdekte parkeerterrein met zonnepanelen van Deventer

VHD gaat na drie jaar aan de Keulenstraak 6 in Deventer verder verduurzamen. In het eerste kwartaal van 2023 opent VHD namelijk het grootste overdekte zonnepanelen parkeerterrein van Deventer.

In samenwerking met Amperapark zijn de plannen gemaakt, vergunningen aangevraagd en is de opdracht definitief gegeven. In het eerste kwartaal van 2023 worden 72 overdekte parkeerplekken rondom het bedrijfspand gerealiseerd.

“Iedereen merkt de gevolgen van de klimaatverandering, als bedrijf willen we graag het goede voorbeeld geven en ons steentje bijdragen. Het is een mooie aanvulling op ons energiezuinige label A pand.” Aldus Gerben Koopman – commercieel directeur VHD.

Op het parkeerterrein van het Deventerse bedrijf zullen overkappingen met zonnepanelen elektriciteit opwekken. Het is een maatregel die onlangs in Frankrijk als klimaatwet is aangenomen. Het parkeerterrein kan genoeg groene elektriciteit opleveren voor een groot deel van de bedrijfswerkzaamheden van VHD.

De overkappingen leveren de medewerkers ook extra voordelen op als; een koele auto in de zomer, grotendeels droog naar binnen bij regen, nooit meer sneeuwruimen of krabben in de winter. 

In eerste instantie wilde het bedrijf het volledige parkeerterrein voorzien van zonnepaneel parkeerplaatsen. Hier is wegens de stroomnetwerk congestie geen toestemming voor vergeven.

Bekijk ook

Onze laatste berichten