Zomerseizoen 2021

Zoals elk jaar zijn wij ook dit jaar sinds eind 2020 actief met het voorbereiden van het zomerseizoen 2021. Net als vorig jaar moeten we ook deze zomer nog rekening houden met de beperkingen en gevolgen van corona. Er is veel onzekerheid over het verloop van het aanstaande zomerseizoen, toch gaan wij ervanuit dat deze zomer een drukke zomer gaat worden op de alarmcentrale. Middels dit bericht willen wij u graag op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken en onze verwachtingen voor deze zomer.

Verwachting komend zomerseizoen

Nu veel landen zich weer gereedmaken om buitenlanders te ontvangen en steeds meer gebieden van oranje naar geel gaan, verwachten wij dat ook de hulpvragen van Nederlanders in het buitenland weer gaat toenemen. Afgelopen tijd hebben we veel hulpverleners getraind, een forecast gemaakt van het te verwachten aanbod, en zijn we in gesprek geweest met onze netwerkpartners in binnen- en buitenland. Dit om u en uw klanten ook komende zomer te voorzien van de beste hulp.

Reishulpverlening

Vooral de medische hulpverlening zal veel lokaal maatwerk vergen. Zo moeten we als alarmcentrale rekening houden met negatieve testuitslagen en vaccinatiebewijzen voordat er gerepatrieerd kan worden. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de medische begeleiding is er een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs nodig. Daarnaast zijn veel vliegtuigen nog niet terug in het vluchtschema wat de mogelijkheden voor repatriëringen en terugroepingen, zeker vanuit verre bestemmingen, kan beperken. De inreisregels kunnen per dag veranderen. Dus we houden deze regels nauwlettend in de gaten.

Autohulpverlening

Ook dit jaar is onze verwachting dat veel Nederlanders de auto pakken naar hun vakantieadres. Door met de auto op vakantie te gaan ervaren veel mensen meer onafhankelijkheid wanneer de situatie onverhoopt gaat verslechteren. Veel autoverhuurbedrijven hebben in Corona-tijd hun verhuurvloot fors verlaagd. Dit kan impact hebben op de beschikbaarheid van vervangend vervoer in het buitenland. Samen met onze netwerkpartners doen wij er alles aan dit te voorkomen door op een slimme wijze te zorgen voor het continu beschikbaar hebben van vervangend vervoer.

Tot slot

Hoe de zomer er exact uit gaat zien weten we niet. Eén ding weten we wel zeker: VHD is klaar om alle hulpverzoeken te beantwoorden. Samen met een reisorganisatie hebben wij een aantal tips voor u en uw klanten opgesteld wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland.
Wij wensen u net als andere jaren een onbezorgde vakantie toe!

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder