Ondertussen op de alarmcentrale


De zondag viel qua drukte nog mee, echter sinds maandagochtend 06.00 uur staat de telefoon roodgloeiend. Ondanks het advies niet de weg op te gaan was het gisteren de gehele dag erg druk op de alarmcentrale. Met ruim 100% meer telefonieaanbod dan een normale dag (pre-corona, zonder deze weersomstandigheden) was het alle hens aan dek.

Veel starthulpproblemen

Inmiddels wordt het iets rustiger op de alarmcentrale, maar nog altijd ontvangen we meer meldingen dan normaal. Tot op heden zijn er geen bijzondere voorvallen geweest en waren het vooral starthulpproblemen of vastgereden voertuigen waar mensen mee te maken hadden. Bij de onfortuinlijke automobilist is er veel begrip dat de weersomstandigheden en drukte ervoor zorgen dat de hulp er iets langer over doet dan normaal.

Drukte houdt aan

Voor onze afdeling planning en forecast zijn deze dagen een uitdaging. De huidige lockdown, avondklok en weersomstandigheden zijn allemaal onzekere factoren. Dat vergt veel vakmanschap om een goede voorspelling van het te verwachten aanbod te maken. Door de inzet van veel collega’s kijken we terug op een aantal goede dagen waarbij hele lange wachttijden zijn voorkomen.

Onze verwachting is dat het tot het einde van de week drukker blijft. De wegen worden steeds schoner, waardoor meer mensen de auto pakken. Dit kan voor een nieuwe toename zorgen. Al met al blijft het onzeker en daarom blijven wij in opperste staat van paraatheid en zijn wij voorbereid op de drukte.

Lees hier onze tips om uw pand te beschermen tegen de kou en om goed voorbereid op pad te gaan in uw auto.

Bekijk ook

Onze laatste berichten