15 medewerkers gestart met BoCA

Deze maand zijn 15 medewerkers van VHD gestart met de basisopleiding centralist alarmcentrale (BoCA). De opleiding is ontwikkeld en tevens ook wettelijk verplicht voor centralisten die willen werken in een particuliere alarmcentrale.

Allround medewerkers

Afgelopen jaar heeft VHD haar particuliere alarmcentrale geopend en is nu werkzaam voor diverse opdrachtgevers. Met steeds meer opdrachtgevers in portefeuille zijn de 15 nieuwe gediplomeerde centralisten meer dan welkom: “Samen met de medewerkers bij VHD die al in bezit van hun BoCA-diploma beschikken wij straks met de nieuwe gediplomeerde medewerkers over tientallen centralisten en hebben we een ruime bezetting. Mooie bijkomstigheid is dat een groot deel van deze medewerkers bestaande hulpverleners zijn. Zo kunnen zij zowel in de hulpverlening worden ingezet, en ook in onze particuliere alarmcentrale als centralist.” Aldus Marieke Karsijns, teamleider van de particuliere alarmcentrale.


BoCA-opleiding

De BoCA-opleiding bestaat uit een theoriegedeelte van 6 dagen en wordt half december afgesloten met een (theorie-)examen. Daarna volgt een praktijkgedeelte dat bestaat uit 12 stage-opdrachten die gaan over de werkzaamheden, de eisen van een particuliere alarmcentrale en de verantwoordelijkheden van de centralist. Als al deze twaalf stage-opdrachten zijn afgerond volgt er een praktijkexamen. Als ook dat met succes wordt volbracht, zijn ze gediplomeerd PAC-medewerker. Marieke Karsijns heeft goede hoop op een mooi resultaat: “We hebben er alle vertrouwen in dat alle 15 medewerkers de opleiding met succes afronden en wensen hen dan ook heel veel plezier en succes komende tijd!”


Particuliere alarmcentrale VHD

Als gecertificeerde particuliere alarmcentrale (PAC vergunningsnummer: 151) zorgt VHD voor een adequate opvolging van (urgente) meldingen op het gebied van brandveiligheid, inbraak, personenalarmering, voertuigbeveiliging en cameratoezicht. Daarnaast monitoren en detecteren de centralisten van VHD in de particuliere alarmcentrale ongewone situaties en volgen deze op.

Wilt u werken op de particuliere alarmcentrale van VHD om iedere dag mooi werk te verrichten? Bekijk dan deze vacature.

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder