Zomer 2020: Vakantie dichtbij huis

De zomer van 2020 gaat de boeken in als een vakantie dichtbij huis. Een zomer met corona en daardoor veel (reis)beperkingen. Dat mensen deze zomer dichterbij huis bleven is terug te zien in onze cijfers. In dit artikel blikken we terug op afgelopen zomer en laten wij u een overzicht zien in cijfers.

Auto- en reismeldingen dichtbij huis
Opvallend aan deze zomer was dat mensen dichterbij huis bleven. In de infographic hieronder is te zien dat de flinke dalingen in het aantal reis- en automeldingen vooral te zien zijn op bestemmingen verder weg van Nederland. Daarentegen zagen we de meldingen in Nederland juist stijgen met 39%.

De meeste autohulpvragen kwamen uit Nederland, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Waar we de campermeldingen in voorgaande jaren flink zagen toenemen, bleven die dit jaar gelijk aan vorig jaar.

Meest voorkomend pechgeval
De meest voorkomende pechgevallen zijn accuproblemen (31%), banden, wielen en remmen (14%) en motorproblemen (11%).

Het was een andere zomer voor de reiziger, maar ook zeker voor ons als alarmcentrale. Vooraf was lastig te bepalen hoe het zomerseizoen er precies uit zou gaan zien. Gaan mensen op reis? Hoe gaan ze op reis? Waar zullen ze naartoe gaan? Etc.. Vooraf hebben we ons goed voorbereid op deze onzekere zomer. We hebben bijgestuurd wanneer dit nodig was. Hebben opgeschaald op drukke momenten en is er vooraf bijvoorbeeld goed gekeken naar de beschikbaarheid van vervangend vervoer in het buitenland. Het was een andere zomer, een zomer om niet te vergeten, maar zeker een zomer om op trots op te zijn. We hebben alle hulpvragen snel kunnen beantwoorden. De nazomer komt er nog aan, dus we blijven nog even alert!

Bekijk hier de factsheet.

Bekijk ook

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm...

Onze laatste berichten

De vlag van Marokko. We leven enorm mee met hen die getroffen zijn door de aardbeving in september 2023.
Actueel

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm mee met de getroffenen in Marokko en al hun geliefden.

Lees verder