VHD zet zich schrap voor zomerstorm

Vanavond, vannacht en morgenochtend is er de kans dat er een flinke zomerstorm over ons land raast.

Voor VHD het signaal goed te kijken naar de hoeveelheid extra meldingen die te verwachten zijn. Het daadwerkelijk aantal meldingen van schade aan woningen, winkels en voertuigen blijft moeilijk te voorspellen. Dit is zeer afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de storm. Denk daarbij aan het tijdstip, de regio waar de storm het zwaarst toeslaat en of er sprake is van extreme neerslag.

Omdat de bomen momenteel nog vol in blad staan is de verwachting dat met name omvallende bomen en afbrekende takken schade kunnen gaan veroorzaken. Omvallende bomen veroorzaken zowel schade aan woningen en auto’s, ook ondergronds is er vaak schade. Het zal niet voor het eerst zijn dat de wortels van de boom een waterleiding meetrekken en zo een leidingbreuk veroorzaken.

Wat de komende 24 uur gaat brengen is dus nog onzeker. Zeker is wel dat VHD alles in het werkt stelt meldingen als gevolg van de storm in goede banen te leiden.

Op deze pagina hebben wij een aantal handige tips voor u samengesteld.

Bekijk ook

Onze laatste berichten