42% meer hulpvragen uit Turkije

Waar Turkije 10 jaar geleden nog een populair vakantieland was, heeft het vooral de laatste jaren zware tijden gekend als het gaat om toerisme. Door de politieke onrust sloegen veel reizigers het land over en kozen voor een meer stabieler land als Spanje of Frankrijk. Nu de rust is wedergekeerd zien we op onze alarmcentrale dat Turkije opnieuw in trek is bij veel vakantiegangers.

Turkije opnieuw populair
Waar er een flinke daling was te zien in het aantal meldingen van reizigers in 2016/2017, -27%. lijkt Turkije nu weer een favoriet vakantieland te zijn. Dit jaar, in vergelijking met vorig jaar, zien wij het aantal meldingen uit Turkije met maar liefst 42% stijgen.

“In 2016 en 2017 was het erg onrustig in Turkije en zagen we dat er een flinke daling was in het aantal hulpvragen”, aldus Gerben Koopman, commercieel directeur. “Nu de rust is teruggekeerd in het land stijgen ook het aantal hulpvragen weer. Turkije is natuurlijk een mooi vakantieland met vaak mooi weer en betaalbare hotels. Dus ik kan me goed voorstellen dat veel Nederlanders daar weer graag naartoe gaan nu ze daar weer veilig zijn.” De meldingen die wij ontvangen van reizigers gaan veelal over maag- en darmklachten.

Cijfers afgelopen drie jaar

Medische meldingen binnen de EU
De meeste medische hulpvragen binnen de EU ontvingen we dit jaar vanuit Spanje. Daarnaast zijn Frankrijk en Italië nog altijd favoriete vakantielanden. Hieronder de top 3 landen waar wij de meeste (medische) hulpvragen uit ontvingen:

1: Spanje
2: Frankrijk
3: Italië

Hoogseizoen
Tijdens de zomermaanden is het extra druk op onze alarmcentrale. Veel mensen vieren vakantie en gaan op pad met auto, caravan, camper of vliegtuig. Ieder jaar helpen wij vele mensen die onverhoopt pech krijgen met de auto, schade rijden, ziek worden of een ongeval krijgen op reis.

Bekijk ook

Onze laatste berichten