128% meer meldingen door storm

Gisterenavond is het flink tekeer gegaan in delen van Nederland. Vooral het oosten van het land werd getroffen door harde wind, flinke onweersbuien met veel regen en hagel.

Natuurlijk was het hierdoor ook extra druk op onze alarmcentrale. We kregen maar liefst 128% meldingen meer binnen dan een reguliere avond/nacht. Korrie van Houten, Teamleider Frontoffice: “Het was een bijzonder drukke avond/nacht, er kwamen veel meldingen binnen. Veel mensen belden voor schade aan hun huis door afgewaaide dakpannen. Daarnaast kwamen veel meldingen binnen van lekkages, dit kwam door de wortels die waterleidingen naar boven trokken. We konden de storm volgen op basis van de locatie van de meldingen. Zo rond 02.30 verliet de storm ons land en merkten we dat het rustiger werd.”

Daarnaast viel op dat er veel problemen waren met regenafwatersystemen. Deze systemen hadden onvoldoende capaciteit door de plotse hoeveelheid water dat in één keer naar beneden kwam. Het water borrelde in veel gevallen via de regenpijp omhoog.

Gisterenavond was een goed voorbeeld van de veranderende klimaatveranderingen waarbij in één tot twee uur zeer veel schademeldingen ontstaan.

Ook vandaag verwachten we nog de nodige meldingen als oorzaak van de storm. En ook vanavond/vannacht worden er weer de nodige buien verwacht, lees deze tips om u hierop voor te bereiden.

Bekijk ook

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm...

Onze laatste berichten

De vlag van Marokko. We leven enorm mee met hen die getroffen zijn door de aardbeving in september 2023.
Actueel

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm mee met de getroffenen in Marokko en al hun geliefden.

Lees verder