Samenwerking ENO zorgverzekeringen en VHD van start

In januari is de samenwerking tussen Eno zorgverzekeringen en VHD van start gegaan. Sinds 1 januari coördineert VHD de buitenland-hulpverlening voor de verzekerden van Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg, de drie labels van Eno Zorgverzekeringen.

Eno, in 1860 in Deventer opgericht, heeft veel verzekerden in de regio Salland. Het label HollandZorg biedt een zorgverzekering voor buitenlandse arbeidsmigranten (flexmigranten) die tijdelijk in Nederland verblijven. De dienstverlening van Eno sluit daarmee goed aan bij die van VHD, dat voor talloze verzekeraars medische hulpverlening in binnen- en buitenland organiseert. Peter Varenkamp, directeur VHD: “Tijdens de implementatie, die de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden, werd snel duidelijk dat beide organisaties erg goed bij elkaar passen. VHD is daarmee echt een verlengstuk van Eno richting haar verzekerden op die zeer belangrijke momenten.”

Beide bedrijven zijn gevestigd in Deventer, op steenworp afstand van elkaar. “Voor VHD is gekozen omdat dit een Deventers bedrijf is, dat beter is toegerust op de leden van Eno zodat zij ook bij spoedzorg in het buitenland verzekerd zijn van de beste ondersteuning”, vertelt Theo Engels, directeur ICT & Zorg bij Eno, over de samenwerking.

VHD is gespecialiseerd in het organiseren van hulp na incidenten in binnen- en buitenland, het geven van advies en het verzorgen van klantcontact. VHD werkt onder andere voor verzekeraars, volmachtkantoren, winkelketens, woningbouwverenigingen, autofabrikanten, autoleasebedrijven,
zorginstellingen en overheidsinstanties.

Bekijk ook

Onze laatste berichten