Storm veroorzaakt geen topdrukte alarmcentrale

De eerste storm van 2019 is een feit en in verschillende provincies werd code geel afgegeven. Hoge waterstanden en een drukke ochtendspits waren de gevolgen van harde wind en regen.

Drukte op alarmcentrale bleef uit
Tijdens de ochtendspits was er kort een piek te zien in het aantal meldingen op onze alarmcentrale. Tussen 07.00 uur en 10.00 uur kwamen er meer meldingen dan verwacht op onze afdelingen Service (schade aan huizen, omgewaaide schuttingen etc.) en Auto Binnenland. Verder bleven echte problemen uit en konden we de pieken goed opvangen waardoor bellers niet veel van deze drukte merkten. Flinke stijgingen en vele meldingen bleven uit.

Houd rekening met harde wind
De harde wind houdt nog even aan, overigens is de verwachting dat de avondspits daar niet veel hinder van zal hebben. Toch is het goed rekening te houden met de harde wind. Hieronder kort een aantal punten waar u op kunt letten wanneer u de weg op moet vanmiddag/vanavond:

  • Ga met harde wind nooit de weg op met een lege aanhanger of caravan;
  • Houd handen goed/stevig aan het stuur. Zo bent u de windvlaag de baas;
  • Matig snelheid en houd voldoende afstand;
  • Wees alert op aquaplanning! Matig snelheid wanneer er sprake is van veel regen in korte tijd en zorg voor voldoende profiel op de banden;
  • Parkeer uw auto niet onder bomen;
  • Sluiten ramen en deuren thuis of op kantoor, mochten deze open staan;
  • Zet losse zaken zoals vuilcontainers en tuinmeubelen vast of zet ze binnen;
  • Ga tijdens de storm nooit het dak op en let altijd op uw eigen veiligheid.

Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan leest u die op deze pagina.

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder