Hoe warmer, hoe meer fietspech

We hebben al flink kunnen genieten van mooi zomers weer. Veel Nederlanders maken van dit mooie weer gebruik om weer eens lekker de fiets te pakken en de auto te laten staan. In onderstaande infographic laten wij u cijfers zien van 1 juni 2017 tot 1 juni 2018.

Zo is te zien aan de cijfers dat wanneer de temperaturen hoger zijn er ook meer fietspech is. Wanneer het 5 graden of kouder is, is er beduidend minder fietspech. Wanneer fietsers stranden met pech is het meest voorkomend pechgeval nog altijd de lekke band met 72%. Wanneer mensen met de fiets stranden, is de fiets vaak niet meer in staat om de weg ermee te vervolgen, in slechts 6% van de gevallen kon de fietser nog wel met de fiets fietsen.

Meeste pech op dinsdag
De meeste pech hadden fietsers dit jaar op dinsdag. In het weekend is er beduidend minder fietspech. De fietsers kregen het meeste pech in eigen land, daarna volgen België, Duitsland en Frankrijk.

[lightbox id=”info” width=”90%” padding=”20px”]

[/lightbox]

[row]

[col span__sm=”12″]

Klik hier voor een vergroting

[/col]

[/row]

Bekijk ook

Onze laatste berichten