Cijfers wintersportseizoen

De krokusvakantie zit er weer op! Veel Nederlanders hebben deze tijd doorgebracht in de sneeuw om een lekker weekje te wintersporten. Wat waren de opvallende zaken? Dit hebben wij kort voor u samengevat in onderstaande infographic.

De meeste wintersportongevallen uit Oostenrijk
Vanuit Oostenrijk ontving VHD de meeste wintersportmeldingen, op de voet gevolgd door Frankrijk. Ook kregen wij veel meldingen van wintersportongevallen uit Duitsland. De oudste pechvogel was maar liefst 87 jaar! De jongste pechvogel was slechts 1 jaar. Van de wintersporters met pech was 55% man en 45% vrouw. De meeste wintersporters met pech waren tussen de 18 en 40 jaar. De minste wintersporters met pech vielen bij de 65-plussers.

Meeste pechgevallen rondom Antwerpen, Weeze en Winterberg
De meeste pech- en schadegevallen met de auto ontvingen wij uit de buurt van Antwerpen, Weeze en Winterberg. Ondanks dat er vanwege de kou veel storingen aan accu’s waren bleek motorstoring het meest voor te komen dit jaar.

Pechvogels van het jaar

Eén gezin had wel erg veel pech op de wintersport. Op de heenreis werd het gezin (vader, moeder en twee kinderen) getroffen door autopech. Het euvel bleek niet te repareren en ze werden door ons voorzien van een vervangende auto. Na twee dagen skiën kregen wij opnieuw een telefoontje van het gezin, één van de twee kinderen was gevallen tijdens het skiën en had knieletsel opgelopen. Alsof dat nog niet genoeg was kregen wij een paar dagen voor vertrek naar Nederland voor de derde maal een telefoontje. Tijdens het snowboarden was een ander gezinslid ten val gekomen en had daarbij armletsel opgelopen. Gelukkig allemaal geen blijvend letsel zoals het er nu naar uitziet. Zij zullen deze wintersport in ieder geval niet snel vergeten.

[lightbox id=”info” width=”90%” padding=”20px”]

[/lightbox]

Infographic VHD wintersportseizoen (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bekijk ook

Onze laatste berichten

In de afbeelding staan de logo's van VHD en Quadrance.
Actueel

Quadrance en VHD starten intensieve samenwerking

Vol enthousiasme kondigen we aan dat Quadrance en VHD de handen ineen slaan! VHD is aandeelhouder geworden van Quadrance. Deze samenwerking biedt ons nieuwe kansen en stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen met onze gecombineerde expertise.

Lees verder