Pechhulpmotor sneller ter plaatse in de stad

De Nederlandse wegen raken voller en voller. Zeker in de binnensteden is het steeds lastiger snel ter plaatse te kunnen zijn met een groot hulpdienstvoertuig. Smalle straatjes, fietsstraten, verkeersdrempels, allemaal nodig zodat het verkeer veilig zijn weg kan vinden, maar minder gunstig als een hulpdienst snel bij een pechgeval wil zijn.

De oplossing: de pechhulpmotor via Bergnet. Naast de ‘normale’ hulpvoertuigen zet VHD bij pech de pechhulpmotor in bij pechgevallen en zo de aanrijdtijd te verbeteren zonder af te doen aan de kwaliteit van de uitvoering.

De pechhulpmotor heeft als voordeel dat het files kan omzeilen, minder ‘last’ heeft van drempels en zich makkelijker kan manoeuvreren door smalle straatjes. Hierdoor is de hulpdienst eerder ter plekke dan met traditionele grote hulpvoertuigen. Daarnaast heeft de pechhulpmotor alle benodigde gereedschap bij zich pechgevallen zoals bijvoorbeeld een lege accu en lekke band op te lossen.

Een pechhulpmotor inzetten vergt wel de juiste informatie vooraf. Dit is de taak van onze hulpverlener. Zodra een melding binnenkomt zorgt de hulpverlener van VHD ervoor dat de juiste informatie van de bestuurder met pech verkregen wordt. Vragen als: Wat is er aan de hand? Op welke locatie heeft de automobilist pech? Wat is het probleem? Kan het ter plekke worden gerepareerd? Etc.. Zodra onze hulpverlener deze informatie heeft, en het bijvoorbeeld een voertuig in hartje Amsterdam met een lege accu betreft, wordt de pechhulpmotor ingezet!

Bekijk ook

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm...

Onze laatste berichten

De vlag van Marokko. We leven enorm mee met hen die getroffen zijn door de aardbeving in september 2023.
Actueel

Aardbeving Marokko

Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving. Wij leven enorm mee met de getroffenen in Marokko en al hun geliefden.

Lees verder