VHD sluit aan bij Nederlands Cyber Collectief

Dinsdag 19 september is VHD aangesloten bij het Nederlands Cyber Collectief. Het Nederlands Cyber Collectief is een overkoepelend verbond dat gezamenlijke kennis en kracht inzet voor één doel: het effectief terugdringen van cybercriminaliteit voor het Nederlandse MKB.

VHD is zich als geen ander bewust van cyberrisico’s. “Wij beheren en behandelen dagelijks enorme hoeveelheden kwetsbare data. Denk daarbij aan complete klantportefeuilles maar ook medische gegevens van individuele personen”, aldus Gerben Koopman, commercieel directeur VHD. “Wij dragen een enorme verantwoordelijkheid en om die reden zijn wij ook sinds enkele jaren ISO27001 gecertificeerd als extra waarborg richting onze opdrachtgevers. Dat wij met onze dienstverlening vorm mogen geven aan de Cyberwacht en hiermee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het succes van Nederlands Cyber Collectief maakt ons enorm trots.”

Nederland is kwetsbaar
Uit onderzoek blijkt dat de cyberschade in Nederland naar schatting EUR 10 miljard per jaar bedraagt. Nu grote organisaties hun digitale toegangspoorten steeds beter beveiligen, verplaatst cybercriminaliteit zich richting het MKB. MKB-ers zijn vaak onvoldoende beschermd terwijl de potentiële financiële schade groot kan zijn. “Onderscheidend aan dit initiatief is dat we het onderwerp ‘Cyber’ toegankelijk maken voor de MKB-er, in de taal van de ondernemer.” aldus Christiaan Zwiers van het Nederlands Cyber Collectief.

Samen een vuist maken
Het bestrijden van cybercrime overstijgt individuele belangen en vraagt om grootschalige samenwerking van diverse partijen, commercieel en niet-commercieel, van multinationals en startups. Nationale-Nederlanden heeft het initiatief genomen voor het Nederlands Cyber Collectief en onder meer Deloitte, ESET Nederland, Fox-IT, Meld Misdaad Anoniem, ThreadStone Cyber Security en Veilig Internetten hebben zich aangesloten. Het voornaamste doel van het Nederlands Cyber Collectief is om van de huidige versnippering in aanpak, één geheel te maken en Nederland onaantrekkelijk te maken voor cybercriminelen. Cyberrisico’s nemen toe en internet maakt cybercriminelen machtig en gebruikers kwetsbaar.

Diensten
Naast gratis informatie en tips worden er ook betaalde diensten op de website www.nederlandscybercollectief.nl aangeboden. Zo is er een spoeddienst; de Cyberwacht, die de MKB-er kan bellen bij een hack.

Bekijk ook

Onze laatste berichten